Opleiding

Jouw gehele rijopleiding voor rijbewijs B is in vier fasen verdeeld. Duidelijk en overzichtelijk en van makkelijk naar moeilijk. Na iedere fase volgt een toetsmoment. Dit toetsmoment vindt gewoon plaats tijdens de reguliere lessen met je eigen instructeur en maakt deel uit van de opleiding. Zo word je door de instructeur goed begeleid, stap voor stap, en ben je er zeker van dat ieder onderdeel van je opleiding wordt behandeld. Van de eerste les tot aan het examen worden jouw vorderingen door ons bijgehouden op je persoonlijke vorderingenkaart.

Persoonlijke leskaart

Jouw persoonlijke leskaart is bij ons helemaal digitaal. Zo kan je ook thuis de betalingen, nieuwe afspraken en natuurlijk ook je vorderingen inzien. Wat gaat al goed? Waar liggen de aandachtspuntjes? Zo werken we doelgericht en vol enthousiasme aan het verbeteren van jouw rijvaardigheid. Jouw voortgang is continu inzichtelijk. Voor jou, voor ons. Zo kan je je thuis al voorbereiden op het onderdeel van de volgende rijles. Wát huiswerk?? Er zijn duidelijke boeken en hele interessante instructiefilmpjes, dus schrik niet. Het nieuwe lesonderdeel wordt de eerstvolgende les uitgelegd aan de hand van illustraties en een demonstratie van de instructeur waarna je zelf gaat oefenen.

Dat klinkt zakelijk… Klopt! Maar wees gerust: de instructeur zorgt natuurlijk voor een ontspannen sfeer tijdens de rijlessen. Autorijden is leuk en dus moeten ook de lessen plezierig, verrassend en uitdagend zijn. Daar hoort bijvoorbeeld het rijden in een parkeergarage ook bij.

Je gaat leren hoe je de auto moet bedienen, waar de knopjes voor zijn.Je raakt vertrouwd met de auto en je leert zaken als sturen, schakelen, koppelen en het op technische wijze weg rijden.

Nu gaan we ons bezighouden met het kijkgedrag in het verkeer, het berijden van kruispunten, rechts- en links afslaan. En gaan we de bijzondere verrichtingen doen, hellingproef, keren, parkeren en natuurlijk dé bocht achteruit.

In deze fase leer je aangepast en besluitvaardig rijgedrag en besteden we veel aandacht aan gevaarherkenning. Reageren op ander verkeer in moeilijke situaties. Zelfstandig via het navigatiesysteem een route rijden.

Chat openen