Theorie

Voorrang verlenen, de gele onderbroken streep en ronde verkeersborden met een rode rand. Iedereen ziet ze maar weet jij exact wat ze betekenen en welke regels er gelden?

Daarom is het fijn als jij zo snel mogelijk in het bezit bent van je theoriecertificaat. Dit heeft als gevolg dat je je al zekerder voelt in de lesauto. De verkeersregels en de borden zijn dan al bekend. Natuurlijk blijven we deze tijdens de rijlessen oefenen. Zo benutten we de tijd beter om je het verkeersinzicht en de praktijkervaring bij te brengen die nodig zijn om te slagen bij het CBR voor je praktijkexamen. 

Wij hebben speciaal voor jou álle benodigdheden voor een geslaagd theorie examen samengebracht in onze webshop. Boeken, examens, online oefenen? Precies wat jíj nodig hebt. Ook voor je theorie in het Engels of voor je scooter vind je hier de juiste producten.

Je moet in het bezit zijn van je theoriecertificaat om je tussentijdse toets en praktijkexamen aan te kunnen vragen. Het theoriecertificaat blijft 1,5 jaar geldig. Bekijk de video “zo gaat het bij het theorie examen” om te zien hoe een theorie examen gaat.

Wil je liever zelf je theorie examen reserveren op een dag, tijdstip en plaats die jou uitkomt klik dan hier.

Bij Rijschool Plassie leer je je theorie lekker thuis in je eigen tempo. Gewoon op je telefoon want die heb je tóch al de hele dag in je handen. De theorie leer je in dezelfde app waarop je ook je afspraken kan zien, je vorderingen kan bijhouden en zelfs filmpjes over het onderwerp van de komende rijles kan checken. Het is duidelijk en helder van opzet zodat je letterlijk een hele grote kans van slagen hebt!

 

Theorie leren in je persoonlijke rijlesapp?

 1 Examendatum

Alles begint met de examendatum. Je geeft in de app aan wanneer het theorie-examen plaatsvindt.

De app geeft aan wat je per week moet doen om de theorie te leren. Ook als het examen nog niet is aangevraagd kan je al met de theorie beginnen.

2 Hoofdstukken lezen & filmpjes kijken

De complete theorie-opleiding zit in de app. Je neemt iedere dag een aantal hoofdstukken door met video’s en uitleg. De theoriestof bevat allemaal korte onderdelen zodat je in een paar minuten een onderdeel kan leren. Onderweg, in een tussenuur of thuis op de bank: overal kan je jouw theorie leren.

3 Deeltoetsen maken

In een deeltoets check je of je de theorie begrepen hebt en weet toe te passen. In de opleiding zijn er 32 verschillende deeltoetsen met tientallen vragen.

Je ziet direct of het antwoord goed is. Bij een fout antwoord krijg je de uitleg nogmaals te zien.

4 Examentraining

Je kan jezelf nu nóg beter voorbereiden op het CBR theorie-examen met de examentraining. Deze examens zijn exact zoals bij het CBR en bestaan uit gevaarherkenning, verkeersregels en verkeersinzicht.

  • Meer dan 200 theoriehoofdstukken
  • 100 introductiefilmpjes met uitleg
  • Kennistoetsen met meer dan 300 vragen
  • Training met CBR oefenexamens
  • Onbeperkt geldig tijdens de praktijkopleiding
Chat openen